Клъстер за свободно слово, медии и журналистика призовава за европейско разследване за убийството на журналист.

Клъстер за свободно слово, медии и журналистика призовава за европейско разследване за убийството на журналист.

Убийството на журналист е най – тежкото престъпление в демократична и правова държава, каквато би трябвало да бъде България.

Жестоката смърт на журналистката Виктория Маринова, изразила нееднократно позицията си на професионалист, е повод за съмнения, дали кончината й не е свързана с дейността на Маринова.

В страна като България, на последно място по свобода на словото и медиите в Европа и на 111 – то място в световната класация, е недопустимо отново да бъде известна с поредното петно, като „държавата, убиваща журналисти“.

Медийната среда в България е неизлечимо болна, което подхранва всякакви съмнения и спекулации за манипулиране на институции и зависими медии с убийството на журналист и майка на 7 – годишно дете.

„Клъстер за свободно слово, медии и журналистика“ призовава държавниците за независимо европейско разследване, с участие на европейски институции по случая.

Това би дало сигурност и спокойствие на обществото за справедливост и наказание на виновниците, които и да са те. В противен случай винаги ще остане съмнение за поредното престъпление, завършило с удобен край в полза на българските институции или личности.

Мир на душата й!

Източник: Аларма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *