Отворено писмо от Клъстер за свободно слово, медии и журналистика към Елена Йончева!

Отворено писмо от Клъстер за свободно слово, медии и журналистика към Елена Йончева!
Клъстер за свободно слово, медии и журналистика към евродепутатът Елена Йончева:

За кОтворено писмо от КлОтворено писмо от Клъстер за свободно слово, медии и журналистика към Елена Йончева!
Клъстер за свободно слово, медии и журналистика към евродепутатът Елена Йончева:

За каква свобода на словото се борите, след като важни организации като нашата не знаеше въобще за срещи и идване на евродепутати ,ъстер за свободно слово, медии и журналистика към Елена Йончева!
Клъстер за свободно слово, медии и журналистика към евродепутатът Елена Йончева:

За каква свобода на словото се борите, след като важни организации като нашата не знаеше въобще за срещи и идване на евродепутати ,аква свобода на словото се борите, след като важни организации като нашата не знаеше въобще за срещи и идване на евродепутати ,

 

които трябва да се запознаят със ситуацията в България!? Клъстер за свободно слово, медии и журналистика застана във Ваша защита, когато имахте нужда, защото смятахме, че е правилно да няма гонения срещу който и да било журналист или собственик на медия, защото вярваме в плурализма, който гарантира свободата на словото.

Сега Вие в качеството си на евродепутат и журналист какво се опитвате да направите?

Питаме Ви, защото имаме огромно съмнение в действията, които демонстрирате, идвайки в България с евродепутати, загрижени за свободата на словото и журналистиката. Виждаме, че в прессъобщението е споменато, че същите тези евродепутати са се срещнали с журналисти, медии и неправителствени организации в сектора, но никъде не се споменава кои! Госпожо Йончева, кои са тези медии и неправителствени организации?! Да не би да са такива, свързани с корпоративен кръг на някой олигарх? Да не се окаже, че наистина има данни, че сте подвластна на някои икономико-политически кръгове? Когато всички свободни организации Ви защитаваха като журналист, го направиха искрено и безкористно,

 

 

но сега действията Ви заслужават специално внимание от същите тези свободни организации и журналисти, за да покажат как избирателна подбирате организациите, които би трябвало да са стожери на свободата на словото в България, а не са нищо повече от корпоративна общност за влияние и лобизъм! С действията Ви ни карате да подозираме задкулисни игри в сферата на свободата на словото и най – вече по какъв начин ги представяте в ЕС, след като си позволихте да цензурирате българската журналистика! От неудобни въпроси ли се страхувате? Плаши Ви , че може да се видят повече гледни точки ли? Или простичко лобирате за някое и друго евро, ако вярваме на обвиненията от прокуратурата на Република България, от които пламенно Ви защитавахме като журналист?! Сега е време Вие да давате отговори на нас – истинските радетели за свободата на словото и плурализма на медиите в България и знайте, че докато криете подобни срещи от организации като нашата, Вие сте прост продукт на задкулисието!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *