Наблюдава се превземане на цялата медийна среда в България от един човек, смятан за олигарх с политически проекти.

Наблюдава се превземане на цялата медийна среда в България от един човек, смятан за олигарх с политически проекти.

Наблюдава се липса на всякакъв медиен плурализъм в националните телевизии, освен разбира се в електронните медии. Това е анализа на Клъстер за свободно слово, медии и журналистика. От една година плурализма в медиите изцяло изчезна и монопола е очевиден. По студията на Нова телевизия

и Бтв се канят едни и същи коментатори и анализатори, които изпълняват дружно задачите, спуснати им от кръга Капитал на бизнесмена, смятан за олигарх Иво Прокопиев според редица анализатори и журналисти. Свободата на медиите се определя от плурализма на медийната среда, която изчезна напълно, след като правителството на Петков взе властта. То е смятано за правителство, контролирано и управлявано от кръга Капитал и работи за бизнес интересите и законодателните промени в полза на олигарха. Това минава и през монопола на медиите и пропаганда в негова полза, са на мнение специалисти.

Методите за постигане на целта са създаване на мрежи от НПО-та, които по изкуствен начин да формират мнение, продавайки невярна информация ЕС и САЩ за унищожение на конкуренцията.

Така се подсигурява бухалка за всеки дръзнал да има друго мнение сочат анализите. Прокопиев, чрез симбиозата на власт и медии и бутайки напред юпитата си, успя да завземе цялата държава, ни информираха политолози и медийни експерти. Нужно е да се вземат спешни мерки, за да се върне нормалността в свободата на словото, медиите и журналистиката.

Клъстер за свободно слово, медии и журналистика подготвя алтернативен годишен анализ за медийната среда в България, за да стане достояние на широката публика и западните ни партньори, заблудени от добре конструирана мрежа от медии и НПО-та с цел заблуда на ЕС и саморазправа с неудобните!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *