Министърът Росица Карамфилова разсипа МОСВ

Министърът Росица Карамфилова разсипа МОСВ

Зад гърба на президента Радев тя спира проекта за АМ „Струма“ и погазва законите

 

Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова, многократно и целенасочено е нарушила редица закони в ущърб на държавата, общините и бизнеса в България, заявяват в отворено писмо до нас представители на бизнеса и природозащитни организации. Още като шеф на Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) Карамфилова извършва редица неправомерни действия, за които свидетелстват официалните жалби на общини и граждани. В качеството си служебен министър на екологията в кабинета на Гълъб Донев, тя продължава да бездейства и нехае за редица  наболели проблеми, касаещи българските граждани.

След безобразното управление на предшественика й Сандов, за когото стана ясно, че няма нито един работен ден  преди да бъде назначен за министър, и отгоре на това е смятан за сектант, защитаващ чужди организации, имащи интерес да се спрат ключови проекти в България, Карамфилова отказва да поеме юздите и е оставила МОСВ на самотек.

 

Откакто е назначена, дирекциите в министерството са спрели да функционират, а потърпевшите с основание се питат дали министърката не гони някакви лични специфични интереси с бездействието си, или то е чиста проба некомпетентност. Разбира се и в двата случая нехайството е за сметка на българския  данъкоплатец. Карамфилова не си е помръднала пръста да реши наболели проблеми. Не е ясно и какви действия предприема тя относно стратегически документи за предотвратяване и борба с наводненията, които унищожиха къщите на стотици българи. Въпреки, че от нея зависи как държавата ще действа при бедствия и аварии, Карамфилова не си е мръднала пръста да изготви нужния документооборот.

В опит да си измие ръцете за бездействието и липсата на решения, министърката хвърля вината на предшественика си Сандов, смятан за най-лошия министър на екологията. Но реално тя е на път да му отнеме палмата на първенството в категория „безхаберие“, шушукат в кулоарите на МОСВ.

Назначената от президента Румен Радев Карамфилова отлага всички важни казуси, сред които е и АМ Струма. Магистралата до гръцката граница е един от многото спрени проекти, зависещи от Карамфилова, ето защо е крайно време да се захване с работа вместо да спъва с бездействието си общини, бизнес и държава.

Речните басейни също са под контрола на МОСВ и особено след наводненията в Карлово, министърката е длъжно  да се задейства за да не се повтори кризата и на други места. Само за информация  – останалите държави в ЕС не само са направили планове, но вече финализират осъществяването им.

Да не забравяме и пасивността на Карамфилова що се касае до наводненията в Средна гора, Копривщица, останалата без вода река в Своге, нарушенията в минната индустрия и незаконната сеч.

Министерството на екологията се е превърнало в неработеща структура с бездействащи дирекции, а контрол върху управлението на Карамфилова не се осъществява. За това свидетелстват купищата жалби.

Сигнали са подадени и до президента Румен Радев, до служебния премиер Гълъб Донев, до министъра на финансите Росица Желева, до председателя на Сметната палата Цветан Цветков и до шефа на ДАНС Пламен Тончев.

Според запознати Карамфилова е недоразумение и Румен Радев е бил подведен с нейното назначение. Душмани на президента пък се питат дали той е наясно с щетите от назначението на такъв министър и информиран ли е за действията на Карамфилова като шеф на ИАОС – дирекция  изпаднала в тупик „благодарение“ на нейното управление.

Ще продължим да наблюдаваме и информираме обществото какво се случва след подадените сигнали срещу Росица Карамфилова, надявайки се тя да не нанася нови непоправими щети върху държава, институции, бизнес и данъкоплатци.

Предоставяме право на отговор на засегнатите страни.

https://blitz.bg/obshtestvo/ministrt-rositsa-karamfilova-razsipa-mosv_news916768.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *