Прокуратурата поряза Миню Стайков за отвода на Ангел Кънев. Сговорът им с Винпром Пещера лъсна!

Прокуратурата поряза Миню Стайков за отвода на Ангел Кънев. Сговорът им с Винпром Пещера лъсна!

От името на алкохолния бос Миню Стайков днес са депозирани искания за отвод на прокурор Ангел Кънев от спецпрокуратурата по 2 досъдебни производства/преписки: – 1140/2018 – 1617/2018 Със следните мотиви:

  1. Прокурор Кънев притиска свидетели да лъжесвидетелстват.
  2. В нарушение на закона взема от НАП информация, представляваща данъчна и осигурителна тайна.
  3. Прокурорът е в близки търговски отношения с Атанас Петров и Антон Щерев – основатели на Винпром Пещера АД. През 2017 и 2018 г. прок. Кънев е придобил от свързани с тях дружества земеделски имоти и това е видно не само от „Icadastre“, но и от направена актуална справка по лице в системата ИКАР. Това е основание за отвод, т.к „Винпром Пещера“ АД имат пряк търговски и финансов интерес Миню Стайков да бъде арестуван. Имаме информация от брилянтни наши източници от прокуратурата, че днешната имитация на акция, за която те съобщиха, има за идинствена цел Миню Стайков да бъде държан в ареста още 8 месеца, тъй като 8-те месеца от провалилото се с гръм и трясък обвинение за притежание на фабрика за цигари, изтича в неделя, на 5 май 2019 г.

От редакцията на АЛАРМА решихме да проверим един от най – важните мотиви в искането за отвод на прокурор Кънев, дали е факт и се оказа, че твърденията в мотивите за желан отвод от страна на Стайков кореспондира с истината! Ето и земите, купени от прокурора от главните конкуренти в пазарен и финансов план създателите на „Винпром Пещера“, видно от актуалните справки, направени в ИКАР:

 

 

Това възбуди безкрайно много въпроси и като сериозна медия решихме, че е редно да се свържем с прокурор Ангел Кънев да обясни фактите, излезли в публичната информация,

че през 2017 и 2018 година за закупува земи от най – големия и заинтересован конкурент на производството на Миню Стайков – „Винпром Пещера“.

След като му зададохме логичния въпрос, дали има конфликт на интереси и вярно ли е, че е закупил земи от фирми, свързани с „Винпром Пещера“, прокурора ни отряза и заяви, че няма право да ни дава подобна информация и трябва да се обърнем към пресцентъра на прокуратурата и ако те решат, ще отговори на нашите въпроси.

Бяхме меко казано озадачени,

след като не става дума за друго, а за лична покупка на прокурора, като земи в частна полза. Въпреки това го послушахме и веднага се обадихме на Малина Александрова – пресаташе на главния прокурор Сотир Цацаров да попитаме дали знае какво се случва около поискания отвод на прокурор Кънев и че е закупувал земи от конкурентите на Миню Стайков, сочени като най – заинтересовани от отстраняването му от пазара!

Александрова се оказа на почивка и ни уведоми, че не знае нищо по въпроса, като ни препоръча да пуснем въпросите си до имейла на пресцентъра на прокуратурата. Веднага послушахме съвета й и пуснахме въпросите на посочения от нея имейл. Ето и текста:

„                                                                   До Прокуратурата на РБългария

 

 

 

          От Клъстер за свободно слово, медии и журналистика                                                                                                              

Уважаеми г-не, госпожо,

От публикации в медиите днес, стана ясно, че Миню Стайков днес /2май/ е депозирал искане до Главния прокурор за отвод на Ангел Кънев с мотиви, че /наред с притискане на свидетели за лъжливи показания и използване на конфиденциална информация от НАП/ е в пряка делова връзка с лицата, основали „Винпром Пещера” – Ат.Петров, и Антон Щерев. Тъй като те са преки конкуренти на Миню Стайков, имат най-голям интерес от задържането му.

Моля да отговорите на следните въпроси:

–         с какви средства прокурор Кънев е закупил земеделските си земи в Елхово, Поморие, Малко Търново? Тези средства декларирани ли са от него и кога?

–         Защо  е важно за прокуратурата Миню Стайков да бъде държан в ареста?

–         Има ли прокуратурата информация кой се страхува от Миню Стайков?

–         Страхува ли се от истината прокуратурата?

–         Къде са декларирани средствата на прокурор Кънев

–         Какво работи брат му , който по документи му отпуска заеми?

С уважение,

Кристиян Коев, /председател на Клъстер за свободно слово, медии и журналистика/    

Докато правихме това, нашите източници от прокуратурата ни информираха, че искания отвод на прокурор Кънев, поискан от Стайков, е отхвърлен с мотив от едно изречение:

„твърденията са недоказани“. Питаме се какво по – голямо доказателство за твърдение иска прокуратурата от публична информация от актуална справка по лице,

направена в системата ИКАР  и кадастъра?! Вече разследващи функции ли трябва да придобие всеки, позволил си да изкара нередности около прокурор, та дори с ясно доказателство от кадастър?!

Какво доказателство иска прокуратурата да й бъде предоставено за нейн служител, че закупува земи от конкурентите на обвиняем от прокурора по неговото дело?! Възникват безкрайно много въпроси, като например:

– с какви средства прокурор Кънев е закупил земеделските си земи в Елхово, Поморие, Малко Търново? Тези средства и техният произход декларирани ли са от него и кога?

– Защо е важно за прокуратурата Миню Стайков да бъде държан в ареста?

– Има ли прокуратурата информация кой се страхува от Миню Стайков? – Страхува ли се от истината прокуратурата?

– с какви средства прок. Кънев е придобил земеделските земи?

– къде ка секларирани тези средства?

– какво работи брат ву, който по документи му отпуска заеми?

Какви по – големи доказателства за конфликт на интереси иска прокуратурата по случая? Вместо да се е самосезирала по случая от скандалните факти, се опитва да вмени, че трябва да се превърнем в разследващи органи!

Явно се прави всичко възможно Стайков да остане в ареста. Прокуратурата поряза Миню Стайков за отвода на Ангел Кънев и че сговорът им с Винпром Пещера лъсва!

Даваме право на отговор на засегнатите лица!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *