Готвят се протести заради „ЧЕЗ България“ под прозорците на Борисов. България рискува един милиард глоба от ЕС!

Готвят се протести заради „ЧЕЗ България“ под прозорците на Борисов. България рискува един милиард глоба от ЕС!

Неправителствени организации се готвят да искат сметка на премиера Бойко Борисов дали ще проспи голямата тесла, която ни се готви от ЕС заради енергийните монополисти ЧЕЗ, Енерго Про и ЕВН.

В резултат на инертното поведение на всички заинтересовани контролни органи, ЧЕЗ не е изпълнила с десетки милиони лева поетите приватизационни ангажименти за инвестиции в Енергийна ефективност и след това е допринесла и за стартиране на производство на ЕК за установяване на нарушение на Директива 2012 /27/ЕС, предвид огромното неизпълнение на индивидуални цели на ЧЕЗ (приложение към решение на МС 27 ).

Март месец е последният срок, който ни е даден за изпълнение на годишна база на енергийната ефективност, поета като ангажимент от монополистите или в противен случай държавата ще бъде глобена с милиард лева. НПО – тата ще питат премиера дали знае за това и да каже поредна схема ли е, след като нищо не се прави по въпроса. Оказва се, че ЧЕЗ дори се опитва да си присвои 30 милиона неправомерно.

Вече започнаха и опитите на монополистите сметката да бъде платена от държавата чрез крайните потребители със сметките за ток на домакинствата. Опасността е голяма, а премиера и Теменужка Петкова мълчат. Вече подготвяме запитвания, от чиито отговор зависи дали ще организираме ефективни протестни действия пред МС.

Този път ние, гражданите, няма да плащаме сметката заради ЧЕЗ, заканиха се софиянци!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *