Шуменска журналистка изнудва и взема тлъсти хонорари зад гърба на данъчните, отново е на хранилка като „вечната Амбър „.

Шуменска журналистка изнудва и взема тлъсти хонорари зад гърба на данъчните, отново е на хранилка като „вечната Амбър „.

Нагла шуменска журналистка е изправила косите на топ ченгета от БОП и ДАНС, които втора година безрезултатно разследват организирана престъпна група за рекет и изнудване на бизнесмени от Делиормана. На електронната поща на Клъстер за свободно слово, медии и журналистика дойде сигнал от няколко управители на фирми, пожелали анонимност, които ни информират, че самообявилата се за журналист Дияна Желязкова всеки месец ги задължавала да й плащат абонамент от поне 5 хилядарки в евро. Уж за “реклама”, която така и не излизала на сайта й. В противен случай заплашвала, че ще срине както професионалната, така и личната им репутация с разкрития за данъчни престъпления, икономически измами и любовни прегрешения. Оправната дама дори показвала сигнали, изпратени до нея от будни граждани, които щели да видят бял свят на мига щом пачките секнат. Неиздържали на мутренските й похвати, няколко от потърпевшите се обърнали към полицията и прокуратурата, но бавните йм действия и безконечни разследвания не помагали особено за пресичане на изнудваческата схема. Притиснати до стената, потърпевшите решили да се обърнат към нас, в опит да изобличат позорящата репортерското перо госпожа. Вместо да се бори за правдата и да разобличава истинските нередности, тя действала като мозък на истинско ОПГ. През последните 2 години била изплела брилянтна паяжина, в която улавяла все по-тлъсти във финансово отношение жертви. Схемаджийката привлякла за съучастници две данъчни чиновнички и шеф в пенсионното. Съдействала й и шефка на банков клон, пише още в жалбата до Клъстер за свободно слово, медии и журналистика. Щом си набележела мишена, помагачите й първо изготвяли подробна справка за финансовото му състояние – извлечения от банкови сметки, платени осигуровки, налози, та чак до глобите от КАТ и разпечатки от дебитни и кредитни карти идвали на бюрото на чевръстата измамничка. След това тя измисляла несъществуващо провинение, в които да уличи жертвата, или пък нодушвала къде евентуално е сгазил лука пред закона или пред благоверната си. Въоръжена с целия обем от информация, Желязкова цъфвала на вратата на бизнесмена под предтекст, че прави журналистическо разследване по сигнал, което съвсем скоро ще види бял свят в списваното от нея сайтче. Освен ако …. и тук идвал ред на оферта, от чиято наглост и босовете на черното тото биха се изчервили. Малцината, които й се опъвали и отказвали да внасят “данък спокойствие”, бивали обливани от тонове помия, порой от клевети и фалшиви новини, достойни за роман от сферата на фантастиката. Опитите да изискат право на отговор удряли на камък, а съдът така и не давал ход на делата за обида и клевета, жалват се още в хисмото си оскандалените предприемачи.
Колеги на шуменската журналистка пък подмятат, че за нея от край време е известно, че е взимала тлъсти хонорари и че е галеница на политическа мафия, от която очевидно е усвоила доста престъпни адети. Напористата репортерка наглеела в общи компании, че вече няма нужда да се притеснява как ще я приемат колегите й. “Преди напъните й бяха чисто финансови с опцията да не прави нищо, да взима тлъсти хонорари и да ги крие от данъчните, но сега вече се зачисли към платените журналисти на кафяви новини”, не крие възмущението си дългогодишен главен редактор на водеща регионална медия. “Не може да има обективна журналистика, докато такива като Дияна Желязкова взима пари от всякъде и пише по поръчка. Лошото е, че сега хранилката й са чужди фондации, които гледат техните си интереси на наша територия”, казват колегите й. Такива като Желязкова живеят и работят с едничката цел да заливат с фекалии тези, които се опитват да направят нещо за родината си. Възмутени колеги на Желязкова ни информираха, че не й е за първи път да се нагажда според политическия вятър и необезпокоявано да взима много пари без са върши нищо. “Преди години цицаше от две места, а в същото време не се гнусеше да взима и държавни пари като социални помощи.
Лошото е, че западни медии, когато си търсят на терен някой, който да ги информира, няма от къде да знаят за слабостта на Желязкова към финикийските знаци и че е способна да направи какво ли не за пари!”, жалват се потърпевшите.
Аларманюз дава право на отговор на засегнатите страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *